e-health

tulpen6
tulpen7
tulpen2
tulpen1
previous arrow
next arrow
Shadow

E-health

E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Het stelt cliënten in staat zelf de regie te nemen over hun gezondheid.

Tijdens de behandeling krijgt u de mogelijkheid om via e-health tussen de sessies door informatie op te zoeken, opdrachten te maken en andere oefeningen uit te voeren (blended-care). Iedere cliënt krijgt een eigen pagina in het e-health programma MyMindspace waarin alle informatie voor de desbetreffende cliënt staat. Dit is een beveiligde pagina via welke de hulpverlener en cliënt ook veilig kunnen communiceren.
In het intakegesprek zal u gevraagd worden of u actief gebruik wilt maken van e-health. Indien dat het geval is zal ik met regelmaat documenten met psychoeducatie voor u klaar zetten die u op een eigen gewenst tijdstip kunt lezen. Dat zelfde geldt voor eventuele opdrachten. Ook klachteninventarisaties en correspondentie naar uw huisarts zijn in dit programma door u te bekijken zodat transparant werken geborgd is. Uiteraard zijn u en de hulpverlener de enigen die toegang hebben tot uw persoonlijke pagina.

Vindt u het een hele stap om naar de psycholoog te gaan? Bent u slecht ter been, ziek, woont u in het buitenland of wilt u liever niet naar een psycholoog in uw nabije omgeving? U kunt altijd contact met ons opnemen. Ook wanneer u meer achtergrondinformatie wilt over een psychologisch vraagstuk, kunt u contact met ons opnemen, telefonisch of via de mail. We bekijken dan samen wat de beste oplossing is voor uw vraag. Een groot voordeel van online psychologische dienstverlening is dat het vanuit huis kan. U hoeft er de deur niet voor uit.

E-health via Psychologenpraktijk Myra Lohues

Wij bieden de volgende online service:

  • mailen
  • bellen
  • beeldbellen via Zoom

Hieronder vindt u een aantal organisaties die online e-health aanbieden in de vorm van psycho-eduactie, tips & trucs, gratis apps, zelftests en online cursussen.  We hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Mirro E-Health

Online zelfhulp (gratis) van mirro helpt u inzicht te krijgen in uw eigen mentale gezondheid. Bovendien biedt het concrete hulpmiddelen om zelfstandig aan de slag te gaan: informatie, tips, tests, oefeningen, video’s en ervaringsverhalen. Met online zelfhulp kunt u zelf iets doen om te voorkomen dat zorgen problemen worden.
U kunt formulieren invullen en die via de site naar ons toesturen zodat u ook tussen de sessies door aan uw klachten kunt werken. Dat stelt uw hulpverlener ook in staat sneller feedback te geven.

www.mirro.nl

Menzis

‘Samen gezond’ geeft veel informatie over geestelijke gezondheidszorg.

naar Samen Gezond

U kunt informatie vinden via een klachtenoverzicht, maar ook via aandoeningen. De informatie is uitgebreid en goed leesbaar. Er zijn tips over wat u zelf kunt doen, zelftests en er worden online cursussen aangeboden.

Als u een zelftest doet krijgt u een indruk van de aard en de ernst en het type aandoening. Tevens krijgt u verdere aanwijzingen hoe u ermee kunt omgaan, links naar informatie en online cursussen.

U hoeft geen klant van Menzis te zijn om gebruik te maken van deze informatie.

VGZ

Mindfulness App

Er is een fantastische nieuwe mindfulness app van VGZ. Een echte aanrader voor iedereen! Deze app heeft een uitgebreid menu waarin u verschillende keuzes kunt maken.

U zit bijvoorbeeld in de trein, auto of u bent thuis. Dan geeft deze app u de mogelijkheid om oefeningen aan te passen aan de situatie waar u zich op dat moment bevindt.

Daarnaast kunt u de tijdsduur van de oefeningen selecteren, waarna u in een menu komt en het doel van die oefening kunt aangeven: ‘rust’ of ‘helderheid’.
U kunt daarbij kiezen uit een zeer uitgebreide lijst van oefeningen.

Tot slot is er uitleg over wat mindfulness is, wat het u oplevert, waar het vandaan komt, wat de wetenschap erover zegt, voor wie mindfulness is, hoe u mindfulness kunt leren, waaruit de oefeningen bestaan, hoe lang het duurt en hoe lang u kunt oefenen.

Download de VGZ Mindfulness coach gratis via de App Store of via Google Play.

VGZ biedt ook een gratis ‘slaap-lekker’ app aan, met begeleiding voor klanten. Niet-klanten moeten het met alleen de app doen.

naar de `slaap lekker’app

Op andere plekken op de VGZ-website is meer informatie te vinden, bijvoorbeeld op http://www.eigengezondheid.nl/#ontspannen waar veel is te vinden over meditatie, ademhaling, zelfbeeld. Er is ook een mogelijkheid om door te klikken op ‘vraag het aan… (de psycholoog)’. Daarna kunt u een mail sturen, als u klant van VGZ bent.

Trimbos Instituut

Als u doorklikt naar online hulp bij depressie komt u bij een zelfhulpprogramma van het Trimbosinstituut. Dit wordt vergoed.

naar het programma `kleur je leven’

Alcohol- en drugsgebruik

   • Minder drinken biedt hulp aan mensen die zelfstandig hun alcoholgebruik willen minderen of willen stoppen met drinken. Deze cursus is gratis en anoniem.
   • Drankjewel is een website met informatie en lotgenotencontact voor (volwassen) kinderen van probleemdrinkers.
   • Drinktest is een online test voor mensen die regelmatig alcohol drinken en hun drinkgedrag willen analyseren.

Depressie

   • Kleur je leven is een online zelfhulpcursus voor mensen die hun sombere gevoelens willen aanpakken.
   • Grip op je dip is een website met informatie, e-mailfunctie en online cursus voor jongeren die last hebben van somberheid.

Mentaal vermogen

   • Mentaal vitaal is een portal met informatie over mentale gezondheid, oefeningen en tips en verwijzingen naar (online) hulp en therapie.
   • Psyfit is een cursus die helpt bij het verbeteren van mentale fitheid door oefeningen, tests en tips.

(Kinderen van) ouders met psychische of verslavingsproblemen (KOPP/KVO)

   • Kopstoring is een website met forum, e-mailservice en chatcursus voor jongeren met ouders die psychische problemen hebben.
   • KopOpOuders is een website met forum, e-mailservice en online chatcursus voor opvoedingsondersteuning, bedoeld voor ouders met psychische en/of verslavingsproblemen.